İçeriğe geç →

Mustafa Nezihi PESEN

Monokl Okumalarında Bu Hafta -18.11.2017

Monokl Okumaları katılımcıları,  üçüncü kitabımız olan Sezai Karakoç’un kaleme aldığı İnsanlığın Dirilişi adlı kitabını tahlil ettiler. 

Her zamanki program akışımızda olduğu gibi ilk saatte katılımcı öğrencilerimiz kitabın tahlilini kendi aralarında aralarında yaptılar.

Kitap tahlilimizde katılımcılar kendilerine ait olan bölümleri anlatırken diğer katılımcı arkadaşlarımızın anlatılanlara eklemeler yaparak sürdü. 

Programımızın ikinci saatinde her zamanki gibi konuğumuzun konuşmalarını dinledik. 


Monokl Okumaları’nın bu haftaki konuğu Yazar Mustafa Nezihi Pesen idi.

Yazar Pesen, İnsanlığın Dirilişi kitabından bahsetmeden önce Sezai Karakoç’un hayatına doğru bir yolculuğa çıkardı bizleri. Öğrenci Karakoç, Şair Karakoç, Yazar Karakoç ve bir Dava Adamı Karakoç olarak Seza Karakoç’u bizlere anlattı. Daha sonra Yazar Pesen, hayatındaki Sezai Karakoç’tan bahsetti. Karakoç’tan okuduğu ilk şiirin kendi üzerindeki etkisini bizlere anlattı. 
 

Yazar Mustafa Nezihi Pesen, İnsanlığın Dirilişi’nin büyük bir bilgi birikimin, Necip Fazıl Kısakürek gibi bir insanın etkisinin olduğu ve Sezai Karakoç’un bir fikir insanı olarak çok yönden ele aldığı ve derin bir anlamı barındırdığını belirtti. Tabi Sezai Karakoç gibi insanın sadece bir kitabını okuyarak anlayamayacağımızı ekledi. Ve Mustafa Nezihi Pesen’in katılımcılara kitap önerisi yapması ile programımız son buldu.

Tabiatın israfı, insanın israfıdır.

| Sezai Karakoç